Mikrobiologia żywności i pasz : przygotowanie próbek, zawiesiny wyjściowej i rozcieńczeń dziesięciokrotnych do badań mikrobiologicznych : ogółne zasady przygotowania zawiesiny wyjściowej i rozcieńczeń dziesięciokrotnych.
Rodzaj materiału:
TekstJęzyk: polski Szczegóły wydania: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2000.Wydanie: Zatwierdzono: 2000.07.03Inny tytuł: - PN-EN ISO 6887-1:2000
- ICS 07.100.30
| Typ dokumentu | Obecna biblioteka | Lokalizacja | Sygnatura | Status | Termin zwrotu | Kod kreskowy | Zamówienia | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Norma
|
Biblioteka Politechniki Koszalińskiej | Czytelnia BG | PN-EN ISO 6887-1 | Tylko na miejscu | PNS4572 |
Liczba zamówień: 0
Wprowadza: ISO 6887-1:1999
Wprowadza: EN ISO 6887-1:1999
Zastępuje: PN-ISO 6887:1998
Przedstawiono ogólne zasady przygotowania w warunkach tlenowych zawiesiny wyjściowej i rozcieńczeń dziesięciokrotnych dla potrzeb badań mikrobiologicznych produktów żywnościowych i pasz. Opisano rozcieńczalniki ogólnego zastosowania i do celów specjalnych, aparaturę i szkło laboratoryjne, ogólne zasady pobierania i przygotowania próbek oraz sposób przygotowania zawiesiny wyjściowej i kolejnych rozcieńczeń dziesięciokrotnych, z uwzględnieniem zalecanego czasu trwania procedury.
