000 01416nam a2200313 i 4500
001 normy2010
003 BPK
005 20200804095308.0
008 121231s pl a f u |000 0 pol
040 _cBPK
041 _apol
084 _aICS 67.080.01
245 _aŻywność pochodzenia roślinnego :
_bmetody oznaczania wielu pozostałości pestycydów za pomocą chromatografii gazowej.
_nCz. 3,
_pOznaczanie i badania potwierdzające.
246 _aPN-EN 12393-3:2009
250 _aZatwierdzono: 2009.11.06
260 _aWarszawa :
_bPolski Komitet Normalizacyjny,
_c2009.
500 _aWprowadza: EN 12393-3:2008
500 _aZastępuje: PN-EN 12393-3:2008
520 _aPodano wskazówki do kilku zalecanych technik oznaczania pozostałości pestycydów w żywności pochodzenia roślinnego oraz do badań potwierdzających. Potwierdza się tożsamość każdej wykrytej pozostałości pestycydów, szczególnie w przypadkach podejrzenia przekroczenia najwyższej dopuszczalnej pozostałości.
653 _aprodukty żywnościowe
653 _ażywność pochodzenia roślinnego
653 _apestycydy
653 _ametoda chromatografii gazowej
710 _aKT nr 235 ds. Analizy Żywności
780 _tPN-EN 12393-3:2008
856 _uhttp://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=76351
_yKatalog online BPK
942 _cNR
998 _cID
_d2010.04.11
999 _c76351
_d76351