000 01339nam a2200301 i 4500
001 normy2007
003 BPK
005 20200803123611.0
008 121231s pl a f u |000 0 pol
040 _cBPK
041 _apol
084 _aICS 67.050
245 _aArtykuły żywnościowe :
_boznaczanie zawartości izomaltu, laktitolu, maltitolu, mannitolu, sorbitolu i ksylitolu w artykułach żywnościowych.
246 _aPN-EN 15086:2006
250 _aZatwierdzono: 2006.08.30
260 _aWarszawa :
_bPolski Komitet Normalizacyjny,
_c2006.
500 _aWprowadza: EN 15086:2006
500 _aZastępuje: PN-EN 15086:2006 (U)
520 _aOpisano metodę HPLC do oznaczania zawartości izomaltu i innych polioli takich jak laktitol, maltitol, mannitol, sorbitol i ksylitom, w artykułach żywnościowych. Pod względem chemicznym izomalt jest przedstawiany jako mieszanina 6-O-a-D-glukopiranozylo-D-sorbitolu (1,6-GPS) i 1-O-a-D- glukopiranozylo-D-mannitolu (1,1-GPM).
653 _aprodukty żywnościowe
653 _aanaliza chemiczna
653 _aalkochole cukrowe
710 _aKT nr 235 ds. Analizy Żywności
780 _tPN-EN 15086:2006 (U)
856 _uhttp://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=69735
_yKatalog online BPK
942 _cNR
998 _ceg
_d2007.06.02
999 _c69735
_d69735