000 | 01432nam a2200325 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | normy2007 | ||
003 | BPK | ||
005 | 20200803122004.0 | ||
008 | 121231s pl a f u |000 0 pol | ||
040 | _cBPK | ||
041 | _apol | ||
084 | _aICS 67.120.30 | ||
245 |
_aArtykuły żywnościowe : _boznaczanie zawartości kwasu okadaikowego w małżach : metoda HPLC z oczyszczaniem w fazie stałej, uzyskiwaniem pochodnej i detekcją fluorymetryczną. |
||
246 | _aPN-EN 14524:2006 | ||
250 | _aZatwierdzono: 2006.11.02 | ||
260 |
_aWarszawa : _bPolski Komitet Normalizacyjny, _c2006. |
||
500 | _aWprowadza: EN 14524:2004 | ||
500 | _aZastępuje: PN-EN 14524:2005 (U) | ||
520 | _aPrzedstawiono metodę ilościowego oznaczania zawartości kwasu okadaikowego w małżach i produktach z nich otrzymanych. Zawartość kwasu okadaikowego jest oznaczana jako niezwiązany, ekstrachowalny kwas z wątroby. Kwas okadaikowy, rozpuszczalna w tłuszczu toksyna z glonów bruzdnic, jest głównym składnikiem dinofysistoksyn. | ||
653 | _aprodukty żywnościowe | ||
653 | _aowoce morza | ||
653 | _amałże | ||
653 | _aanaliza chemiczna | ||
653 | _akwas okadeikowy | ||
710 | _aKT nr 235 ds. Analizy Żywności | ||
780 | _tPN-EN 14524:2005 (U) | ||
856 |
_uhttp://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=69609 _yKatalog online BPK |
||
942 | _cNR | ||
998 |
_ceg _d2007.05.22 |
||
999 |
_c69609 _d69609 |