000 | 01447nam a2200325 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | normy2007 | ||
003 | BPK | ||
005 | 20200803121930.0 | ||
008 | 121231s pl a f u |000 0 pol | ||
040 | _cBPK | ||
041 | _apol | ||
084 | _aICS 67.120.30 | ||
245 |
_aArtykuły żywnościowe : _boznaczanie pierwiastków śladowych : oznaczanie zawartości arsenu w owocach morza metodą atomowej spektrometrii absorpcyjnej z atomizacją w piecu grafitowym (GFAAS) po mineralizacji mikrofalowej. |
||
246 | _aPN-EN 14332:2006 | ||
250 | _aZatwierdzono: 2006.07.25 | ||
260 |
_aWarszawa : _bPolski Komitet Normalizacyjny, _c2006 |
||
500 | _aWprowadza: EN 14332:2004 | ||
500 | _aZastępuje: PN-EN 14332:2004 (U) | ||
520 | _aOkreślono metodę atomowej spektrometrii absorpcyjnej z atomizacją w piecu grafitowym (GFAAS) po mineralizacji mikrofalowej [1], [2] do oznaczania zawartości arsenu w owocach morza. Do badań międzylaboratoryjnych zostały włączone artykuły żywnościowe o zawartości arsenu > i = 2 mg/kg suchej masy. | ||
653 | _aprodukty żywnościowe | ||
653 | _aowoce morza | ||
653 | _aanaliza chemiczna | ||
653 | _akwas azotowy | ||
653 | _aarsen | ||
710 | _aKT nr 235 ds. Analizy Żywności | ||
780 | _tPN-EN 14332:2004 (U) | ||
856 |
_uhttp://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=69608 _yKatalog online BPK |
||
942 | _cNR | ||
998 |
_ceg _d2007.05.22 |
||
999 |
_c69608 _d69608 |