000 | 01627nam a2200373 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | normy2007 | ||
003 | BPK | ||
005 | 20200803093054.0 | ||
008 | 121231s pl a f u |000 0 pol | ||
040 | _cBPK | ||
041 | _apol | ||
084 | _aICS 67.120.10 | ||
245 |
_aArtykuły żywnościowe : _boznaczanie zawartości azotanów i/lub azotynów. _nCz. 3, _pSpektrometryczne oznaczanie zawartości azotanów i azotynów w produktach mięsnych po enzymatycznej redukcji azotanów do azotynów. |
||
246 | _aPN-EN 12014-3:2006 | ||
246 | _aPN-EN 12014-3:2006/Ap1:2008 | ||
250 | _aZatwierdzono: 2006.07.18 | ||
250 | _aZatwierdzono: 2008.02.26 (dot. poprawki Ap1) | ||
260 |
_aWarszawa : _bPolski Komitet Normalizacyjny, _c2006. |
||
500 | _aWprowadza: EN 12014-3:2005 | ||
500 | _aZastępuje: PN-EN 12014-3:2005 (U) | ||
500 | _aZastępuje: PN-74/A-82114 | ||
520 | _aOkreślono spektrometryczną metodę oznaczania zawartości azotanów i azotynów w produktach mięsnych, którą zwalidowano dla różnych produktów mięsnych o zawartości od 9 mg/kg do 22 mg/kg azotynów w przeliczeniu na azotyn sodu oraz od 23 mg/kg do 48 mg/kg azotanów w przeliczeniu na azotan sodu. | ||
653 | _aprodukty żywnościowe | ||
653 | _aprodukty mięsne | ||
653 | _aanaliza chemiczna | ||
653 | _aazotyny | ||
653 | _aazotany | ||
710 | _aKT nr 235 ds. Analizy Żywności | ||
780 | _tPN-EN 12014-3:2005 (U) | ||
780 | _tPN-74/A-82114 | ||
856 |
_uhttp://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=69385 _yKatalog online BPK |
||
942 | _cNR | ||
998 |
_ceg _d2007.04.27 |
||
999 |
_c69385 _d69385 |