000 01492nam a2200313 i 4500
001 normy2006
003 BPK
005 20200803092850.0
008 121231s pl a f u |000 0 pol
040 _cBPK
041 _apol
084 _aICS 67.060
084 _aICS 67.080.10
245 _aArtykuły żywnościowe :
_boznaczanie aflatoksyny B1 i sumy aflatoksyn B1, B2, G1 i G2 w zbożach, orzechach i produktach z nich otrzymanych : metoda wysokosprawnej chromatografii cieczowej z uzyskaniem pochodnej po rozdziale na kolumnie i oczyszczaniu na kolumnie powinowactwa immunologicznego.
246 _aPN-EN 12955:2001
250 _aZatwierdzono: 2001.06.13
260 _aWarszawa :
_bPolski Komitet Normalizacyjny,
_c2001.
500 _aWprowadza: EN 12955:1995
520 _aOpisano metodę oznaczania aflatoksyn na poziomach większych niż 8 miligram/kg. Metoda ta może mieć zastosowanie do różnych rodzajów zbóż, produktów z nasion oleistych, orzechów, owoców suszonych i produktów z nich otrzymanych, po potwierdzeniu w laboratorium jej charakterystyki analitycznej.
653 _aartykuły żywnościowe
653 _aprodukty zbożowe
653 _aorzechy
653 _aowoce suszone
653 _ametoda chromatografii cieczowej
710 _aNKP nr 36 ds. Zbóż i Przetworów Zbożowych
856 _uhttp://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=68243
_yKatalog online BPK
942 _cNR
998 _ceg
_d2006.10.12
999 _c68243
_d68243