000 | 01620nam a2200325 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | normy2006 | ||
003 | BPK | ||
005 | 20200803092749.0 | ||
008 | 121231s pl a f u |000 0 pol | ||
040 | _cBPK | ||
041 | _apol | ||
084 | _aICS 67.040 | ||
245 |
_aArtykuły żywnościowe : _bwykrywanie napromieniania żywności zawierającej tłuszcze : analiza 2-alkilocyklobutanonów metodą chromatografii gazowej połączonej ze spektrometrią mas. |
||
246 | _aPN-EN 1785:2007 | ||
250 | _aZatwierdzono: 2007.07.13 | ||
260 |
_aWarszawa : _bPolski Komitet Normalizacyjny, _c2007. |
||
500 | _aWprowadza: EN 1785:2003 | ||
500 | _aZastępuje: PN-EN 1785:2004 (U) | ||
520 | _aOpisano metodę wykrywania obróbki radiacyjnej żywności zawierającej tłuszcze, polegającą na oznaczaniu indukowanych radiacyjnie 2-alkilocyklobutanonów po uprzednim rozdzieleniu ich metodą chromatografii gazowej metodą spektrometrii mas. Metodę sprawdzono w badaniach laboratoryjnych surowego kurczaka, wieprzowiny płynnego całego jaja, łososia, i sera camembert. Inne badania wykazały, że metoda może być stosowana do badania różnego rodzaju żywności. | ||
653 | _aartykuły żywnościowe | ||
653 | _anapromieniane artykuły żywnościowe | ||
653 | _apromieniowanie jonizujące | ||
653 | _aanaliza żywności | ||
653 | _achromatografia gazowa | ||
710 | _aKT nr 235 ds. Analizy Żywności | ||
780 | 0 | 2 | _tPN-EN 1785:2004 (U) |
856 |
_uhttp://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=68106 _yKatalog online BPK |
||
942 | _cNR | ||
998 |
_ceg _d2017 |
||
999 |
_c68106 _d68106 |