000 | 01645nam a2200325 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | normy2004 | ||
003 | BPK | ||
005 | 20200803090418.0 | ||
008 | 121231s pl a f u |000 0 pol | ||
040 | _cBPK | ||
041 | _apol | ||
084 | _aICS 67.240 | ||
245 |
_aAnaliza sensoryczna : _bmetodologia : metody profilowania smakowitości. |
||
246 | _aPN-ISO 6564 | ||
250 | _aZatwierdzono: 1999.04.19 | ||
260 |
_aWarszawa : _bPolski Komitet Normalizacyjny, _c1999. |
||
500 | _aWprowadza: ISO 6564:1985 | ||
520 | _aPodano metody opisu i oceny smakowitości produktów żywnościowych przeprowadzane przez wykwalifikowanych i wyszkolonych oceniających. Metody profilowania opierają się na założeniu, że na smakowitość składają się częściowo możliwe do zidentyfikowania cechy zapachowe i smakowe, częściowo natomiast, zespół cech, które nie są możliwe do identyfikacji oddzielnie. Podano sposób pobierania próbek, ogólne wymagania dotyczące badań, metody badań, procedury, metodę konsensu i metody niezależne. W załączniku A podano przykład wypełnionego formularza podczas analizy profilowania smakowitości, w załączniku B przykład wypełnionego formularza opisowej analizy smakowitości. | ||
653 | _aprodukty rolnicze | ||
653 | _aprodukty spożywcze | ||
653 | _aanaliza sensoryczna | ||
653 | _abadania | ||
653 | _aocena | ||
653 | _asmak | ||
653 | _azapach | ||
710 | _aNKP nr 235 ds. Analizy Żywności | ||
856 |
_uhttp://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=64877 _yKatalog online BPK |
||
942 | _cNR | ||
998 |
_cirw _d2004.12.16 |
||
999 |
_c64877 _d64877 |