000 01597nam a2200361 i 4500
001 normy2004
003 BPK
005 20200803143306.0
008 121231s pl a f u |000 0 pol
040 _cBPK
041 _apol
084 _aICS 07.100.30
245 _aMikrobiologia żywności i pasz :
_bhoryzontalna metoda oznaczania liczby drobnoustrojów : metoda pyłkowa w temperaturze 30°C.
246 _aMetoda pyłkowa w temperaturze 30 stopni C
246 _aPN-EN ISO 4833:2004
246 _aPN-EN ISO 4833:2004/Ap1:2005
250 _aZatwierdzono: 2003.12.03
250 _aZatwierdzono: 2005.09.15 (dot. poprawki Ap1)
260 _aWarszawa :
_bPolski Komitet Normalizacyjny,
_c2005.
500 _aWprowadza: EN ISO 4833:2003
500 _aZastępuje: PN-EN ISO 4833:2003 (U)
520 _aPrzedstawiono horyzontalną metodę oznaczania liczby drobnoustrojów, poprzez liczenie kolonii wyrosłych na stałych pożywkach po inkubacji w warunkach tlenowych w temperaturze 30 stopni C. Norma może być stosowana do badania produktów przeznaczonych do spożycia przez ludzi i zwierzęta, a ograniczenia stosowania przedstawiono we wprowadzeniu.
653 _amikrobiologia żywności
653 _amikrobiologia pasz
653 _ahoryzontalna metoda
653 _adrobnoustroje
653 _ametoda pyłkowa
710 _aKT nr 3 ds. Mikrobiologii Żywności
780 _tPN-EN ISO 4833:2003 (U)
856 _uhttp://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=63496
_yKatalog online BPK
942 _cNR
998 _crk
_d2004.04.26
999 _c63496
_d63496