TY - BOOK AU - Szparaga,Agnieszka AU - Zgórska,Kazimiera AU - Wachowicz,Ewa AU - Jaros,Małgorzata ED - Wydział Mechaniczny (Politechnika Koszalińska) TI - Wpływ procesu odwadniania osmotycznego i rozmrażania śliwek na wybrane wskaźniki jakości produktu: rozprawa doktorska PY - 2012/// CY - Koszalin PB - [s.n.] KW - Odwadnianie osmotyczne KW - Śliwki KW - Przemysł rolno-spożywczy KW - Technologia żywności KW - Jakość żywności KW - Konserwacja żywności KW - Przetwórstwo owoców KW - Rozmrażanie KW - Rozprawa doktorska KW - Rolnictwo i leśnictwo KW - Inżynieria i technika N1 - Rozprawa doktorska. Politechnika Koszalińska. 2012; Bibliografia na stronach 109-123; Dostępne online na zasadzie licencji Creative Commons wersja BY-NC 4.0 N2 - Praca jest kontynuacją badań nad możliwością wykorzystania komory próżniowo-parowej z zewnętrznym generatorem pary w procesie rozmrażania śliwek. W dysertacji przedstawiono aktualny stan wiedzy w zakresie odwadniania osmotycznego, metody dehydrofreezing oraz rozmrażania, ze szczególnym uwzględnieniem surowców roślinnych. Przedstawiono korzyści i problemy wynikające z rozwiązania zadania polioptymalizacyjnego UR - http://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=87104 UR - http://dlibra.tu.koszalin.pl/dlibra/docmetadata?id=1188 ER -