TY - BOOK AU - Seńcio,Mariusz AU - Diakun,Jarosław AU - Pospiech,Edward AU - Mazur,Jacek ED - Wydział Mechaniczny (Politechnika Koszalińska) TI - Wpływ techniki uplastyczniania mięsa na teksturę i jakość produktu typu kebab: rozprawa doktorska PY - 2017/// CY - Koszalin PB - [s.n.] KW - Kebab KW - Technologia żywności KW - Mięso drobiowe KW - Urządzenia KW - Masowanie mięsa KW - Tekstura KW - Masownica próżniowa KW - Rozprawa doktorska KW - Inżynieria i technika KW - Rolnictwo i leśnictwo N1 - Rozprawa doktorska. Politechnika Koszalińska. 2017; Bibliografia na stronach 160-173; Dostępne online tylko streszczenie N2 - Badania miały na celu określić czynniki procesu masowania, które w największym stopniu wpływają na kryteria jakości kebabu oraz ilościowo ocenić parametry tekstury i soczystości (wycieku wymuszonego) za pomocą metod instrumentalnych i jakość ogólną za pomocą analizy sensorycznej UR - http://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=86849 UR - http://dlibra.tu.koszalin.pl/dlibra/docmetadata?id=1041&from=&dirids=1&ver_id=&lp=1&QI= ER -