TY - BOOK ED - NKP nr 235 ds. Analizy Żywności TI - Artykuły żywnościowe: Oznaczanie zawartości azotanów i/lub azotynów PY - 2001/// CY - Warszawa PB - Polski Komitet Normalizacyjny KW - produkty żywnościowe KW - warzywa KW - analiza chemiczna KW - oznaczanie zawartości KW - azotany KW - azotyny KW - wysokosprawna chromatografia cieczowa N1 - Wprowadza: EN 12014-2:1997 N2 - Opisano metodę jonowymiennej (IC) wysokosprawnej chromatografii cieczowej (HPLC) oznaczania zawartości azotanów w warzywach i przetworach warzywnych. Metoda ta może być stosowana do oznaczania zawartości azotanów w zakresie stężeń od 50 mg/kg do 3000 mg/kg UR - http://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=68301 ER -