TY - BOOK ED - KT nr 287 ds. Biotechnologii TI - Artykuły żywnościowe: metody wykrywania organizmów zmodyfikowanych genetycznie i produktów pochodnych : ekstrakcja kwasów nukleinowych PY - 2006/// CY - Warszawa PB - Polski Komitet Normalizacyjny KW - biotechnologia KW - artykuły żywnościowe KW - kwasy nukleinowe KW - rośliny zmodyfikowane genetycznie N1 - Wprowadza: ISO 21571:2005; Wprowadza: EN ISO 21571:2005; Zastępuje: PN-EN ISO 21571:2005 (U) N2 - Podano ogólne wymagania i konkretne metody ekstrakcji, oczyszczania i ilościowego oznaczania DNA. Normę ustanowiono w odniesieniu do artykułów żywnościowych, jednak może ona mieć zastosowanie również do innych materiałów, takich jak ziarno czy pasze UR - http://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=67373 ER -