TY - BOOK ED - KT nr 3 ds. Mikrobiologii Żywności TI - Mikrobiologia żywności i pasz: horyzontalna metoda oznaczania liczby drobnoustrojów : metoda pyłkowa w temperaturze 30°C PY - 2005/// CY - Warszawa PB - Polski Komitet Normalizacyjny KW - mikrobiologia żywności KW - mikrobiologia pasz KW - horyzontalna metoda KW - drobnoustroje KW - metoda pyłkowa N1 - Wprowadza: EN ISO 4833:2003; Zastępuje: PN-EN ISO 4833:2003 (U) N2 - Przedstawiono horyzontalną metodę oznaczania liczby drobnoustrojów, poprzez liczenie kolonii wyrosłych na stałych pożywkach po inkubacji w warunkach tlenowych w temperaturze 30 stopni C. Norma może być stosowana do badania produktów przeznaczonych do spożycia przez ludzi i zwierzęta, a ograniczenia stosowania przedstawiono we wprowadzeniu UR - http://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=63496 ER -