BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Wpływ warunków przepływu cieczy między płytami wymiennika ciepła na skuteczność mycia w obiegu zamkniętym : rozprawa doktorska / Joanna Piepiórka-Stepuk ; Politechnika Koszalińska. Wydział Mechaniczny. Katedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Polish Summary language: English Publication details: Koszalin : [s.n], 2012.Description: 197 stron : ilustracje ; 30 cm + 1 dysk optyczny (CD ROM) ; 3 recenzcje ; załącznikContent type:
  • Tekst
Media type:
  • Bez urządzenia pośredniczącego
  • Komputer
Carrier type:
  • Wolumin
  • Dysk komputerowy
Other title:
  • The influence of the conditions of fluid flow between the plates of a heat exchanger on the effectiveness of cleaning in closed circuit
Subject(s): Genre/Form: Online resources: Dissertation note: Rozprawa doktorska. Politechnika Koszalińska. 2012. Summary: W pracy prowadzono badania i analizy ukierunkowane na poznanie zjawisk i procesów istotnych dla mycia płytowych wymienników ciepła, które są jednymi z podstawowych aparatów instalacji mleczarskich. Nowe podejście do tego zagadnienia koncentruje się głównie na wzmożeniu mechanicznych czynników mycia. Poszerzona wiedza w tym zakresie ułatwi opracowywanie procedur mycia, co w konsekwencji zapewni podniesienie jakości procesu mycia, skróci czas oczekiwania na pozytywne rezultaty oraz zmniejszy ryzyko związane z nieskutecznym myciem.
List(s) this item appears in: Technologia żywności i żywienia | Energetyka
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Call number Status Date due Barcode Item holds
Doctor's thesis Doctor's thesis Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Informatorium RD 167 Not for loan 09040632
Total holds: 0

Rozprawa doktorska. Politechnika Koszalińska. 2012.

Bibliografia na stronach 178-189.

Dostępne online tylko streszczenie.

W pracy prowadzono badania i analizy ukierunkowane na poznanie zjawisk i procesów istotnych dla mycia płytowych wymienników ciepła, które są jednymi z podstawowych aparatów instalacji mleczarskich. Nowe podejście do tego zagadnienia koncentruje się głównie na wzmożeniu mechanicznych czynników mycia. Poszerzona wiedza w tym zakresie ułatwi opracowywanie procedur mycia, co w konsekwencji zapewni podniesienie jakości procesu mycia, skróci czas oczekiwania na pozytywne rezultaty oraz zmniejszy ryzyko związane z nieskutecznym myciem.

Załącznik zawiera wyniki badań eksperymentalnych.

Streszczenie w języku polskim i angielskim.

© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA