BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Artykuły żywnościowe : oznaczanie zawartości kwasu okadaikowego w małżach : metoda HPLC z oczyszczaniem w fazie stałej, uzyskiwaniem pochodnej i detekcją fluorymetryczną.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Polish Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2006.Edition: Zatwierdzono: 2006.11.02Other title:
  • PN-EN 14524:2006
Subject(s): Other classification:
  • ICS 67.120.30
Online resources: Summary: Przedstawiono metodę ilościowego oznaczania zawartości kwasu okadaikowego w małżach i produktach z nich otrzymanych. Zawartość kwasu okadaikowego jest oznaczana jako niezwiązany, ekstrachowalny kwas z wątroby. Kwas okadaikowy, rozpuszczalna w tłuszczu toksyna z glonów bruzdnic, jest głównym składnikiem dinofysistoksyn.
List(s) this item appears in: Technologia żywności i żywienia
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Call number Status Date due Barcode Item holds
Standard Standard Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Czytelnia BG PN-EN 14524 Tylko na miejscu PNS7302
Total holds: 0

Wprowadza: EN 14524:2004

Zastępuje: PN-EN 14524:2005 (U)

Przedstawiono metodę ilościowego oznaczania zawartości kwasu okadaikowego w małżach i produktach z nich otrzymanych. Zawartość kwasu okadaikowego jest oznaczana jako niezwiązany, ekstrachowalny kwas z wątroby. Kwas okadaikowy, rozpuszczalna w tłuszczu toksyna z glonów bruzdnic, jest głównym składnikiem dinofysistoksyn.

© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA