Artykuły żywnościowe : oznaczanie pierwiastków śladowych : oznaczanie zawartości arsenu w owocach morza metodą atomowej spektrometrii absorpcyjnej z atomizacją w piecu grafitowym (GFAAS) po mineralizacji mikrofalowej.
Material type: TextLanguage: Polish Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2006Edition: Zatwierdzono: 2006.07.25Other title:- PN-EN 14332:2006
- ICS 67.120.30
Item type | Current library | Call number | Status | Date due | Barcode | Item holds | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Standard | Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Czytelnia BG | PN-EN 14332 | Tylko na miejscu | PNS7301 |
Wprowadza: EN 14332:2004
Zastępuje: PN-EN 14332:2004 (U)
Określono metodę atomowej spektrometrii absorpcyjnej z atomizacją w piecu grafitowym (GFAAS) po mineralizacji mikrofalowej [1], [2] do oznaczania zawartości arsenu w owocach morza. Do badań międzylaboratoryjnych zostały włączone artykuły żywnościowe o zawartości arsenu > i = 2 mg/kg suchej masy.