BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Artykuły żywnościowe : oznaczanie ochratoksyny A w zbożach i produktach zbożowych : metoda wysoko sprawnej chromatografii cieczowej przy użyciu wodorowęglanu.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Polish Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2000.Edition: Zatwierdzono: 2000.06.14Other title:
  • PN-EN ISO 15141-2:2000
Subject(s): Other classification:
  • ICS 67.060
Online resources: Summary: Przedstawiono metodę oznaczania ochratoksyny A na poziomach wyższych niż 0,3 mikrograma/kilogram, metodą wysoko sprawnej chromatografii cieczowej z oczyszczaniem za pomocą wodorowęglanu. Charakterystyka analityczna metody została w pełni określona podczas badań międzylaboratoryjnych, stosując całe ziarno jęczmienia zawierające 2,9 mikrogam/kilogram, 7,4 mikrogram/kilogram i 14 mikrogram/kilogram, całą kukurydzę zawierającą 8,2 mikrogram/kilogram i 16,3 mikrogram/kilogram ochratoksyny A, jak również otręby pszenne zawierające 3,8 mikrogram/kilogram i 4,5 mikrogram/kilogram ochratoksyny A.
List(s) this item appears in: Technologia żywności i żywienia
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Call number Status Date due Barcode Item holds
Standard Standard Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Czytelnia BG PN-EN ISO 15141-2 Tylko na miejscu PNS4849
Total holds: 0

Wprowadza: EN ISO 15141-2:1998

Przedstawiono metodę oznaczania ochratoksyny A na poziomach wyższych niż 0,3 mikrograma/kilogram, metodą wysoko sprawnej chromatografii cieczowej z oczyszczaniem za pomocą wodorowęglanu. Charakterystyka analityczna metody została w pełni określona podczas badań międzylaboratoryjnych, stosując całe ziarno jęczmienia zawierające 2,9 mikrogam/kilogram, 7,4 mikrogram/kilogram i 14 mikrogram/kilogram, całą kukurydzę zawierającą 8,2 mikrogram/kilogram i 16,3 mikrogram/kilogram ochratoksyny A, jak również otręby pszenne zawierające 3,8 mikrogram/kilogram i 4,5 mikrogram/kilogram ochratoksyny A.

© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA