BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Analiza sensoryczna : metodologia : profilowanie tekstury.

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Polish Publication details: Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 1999.Edition: Zatwierdzono: 1999.12.09Other title:
  • PN-ISO 11036
Subject(s): Other classification:
  • ICS 67.240
Online resources: Summary: Opisano metodę określania profitu tekstury produktów żywnościowych i nieżywnościowych. Profil ustalany jest przez stopniową klasyfikację jej wszystkich cech (mechanicznych, geometrycznych i powierzchniowych). Opisano skale produktów odniesienia i kryteria ich doboru. W załączniku A przedstawiono 8 tablic z przykładami standardowymi skal określonych cech tekstury.
List(s) this item appears in: Technologia żywności i żywienia
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Call number Status Date due Barcode Item holds
Standard Standard Biblioteka Politechniki Koszalińskiej Czytelnia BG PN-ISO 11036 Tylko na miejscu PNS4277
Total holds: 0

Wprowadza: ISO 11036:1994

Opisano metodę określania profitu tekstury produktów żywnościowych i nieżywnościowych. Profil ustalany jest przez stopniową klasyfikację jej wszystkich cech (mechanicznych, geometrycznych i powierzchniowych). Opisano skale produktów odniesienia i kryteria ich doboru. W załączniku A przedstawiono 8 tablic z przykładami standardowymi skal określonych cech tekstury.

© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA