Artykuły żywnościowe : (Record no. 69385)
[ view plain ]
000 -ETYKIETA REKORDU | |
---|---|
podpole kontrolne o stałej długości | 01627nam a2200373 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU | |
podpole kontrolne | normy2007 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO REKORDU | |
podpole kontrolne | BPK |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU | |
podpole kontrolne | 20200803093054.0 |
008 - POLE O STAŁEJ DŁUGOŚCI - DANE KONTROLNE | |
podpole kontrolne o stałej długości | 121231s pl a f u |000 0 pol |
040 ## - ŹRÓDŁO KATALOGOWANIA | |
Instytucja, która utworzyła rekord | BPK |
041 ## - KOD JĘZYKA | |
Kod języka tekstu | pol |
084 ## - NUMER INNEJ KLASYFIKACJI | |
Numer klasyfikacji | ICS 67.120.10 |
245 ## - TYTUŁ/ODPOWIEDZIALNOŚĆ | |
Tytuł | Artykuły żywnościowe : |
Ciąg dalszy tytułu | oznaczanie zawartości azotanów i/lub azotynów. |
Oznaczenie części/sekcji dzieła | Cz. 3, |
Tytuł części/sekcji dzieła | Spektrometryczne oznaczanie zawartości azotanów i azotynów w produktach mięsnych po enzymatycznej redukcji azotanów do azotynów. |
246 ## - WARIANT TYTUŁU | |
Tytuł | PN-EN 12014-3:2006 |
246 ## - WARIANT TYTUŁU | |
Tytuł | PN-EN 12014-3:2006/Ap1:2008 |
250 ## - STREFA WYDANIA | |
Oznaczenie wydania | Zatwierdzono: 2006.07.18 |
250 ## - STREFA WYDANIA | |
Oznaczenie wydania | Zatwierdzono: 2008.02.26 (dot. poprawki Ap1) |
260 ## - STREFA ADRESU WYDAWNICZEGO | |
Miejsce wydania | Warszawa : |
Nazwa wydawcy/dystrybutora | Polski Komitet Normalizacyjny, |
Data publikacji, dystrybucji/powstania dokumentu | 2006. |
500 ## - UWAGI OGÓLNE | |
Tekst uwagi | Wprowadza: EN 12014-3:2005 |
500 ## - UWAGI OGÓLNE | |
Tekst uwagi | Zastępuje: PN-EN 12014-3:2005 (U) |
500 ## - UWAGI OGÓLNE | |
Tekst uwagi | Zastępuje: PN-74/A-82114 |
520 ## - UWAGA DOTYCZĄCA TREŚCI DOKUMENTU | |
Analiza dokumentacyjna, adnotacja itp. | Określono spektrometryczną metodę oznaczania zawartości azotanów i azotynów w produktach mięsnych, którą zwalidowano dla różnych produktów mięsnych o zawartości od 9 mg/kg do 22 mg/kg azotynów w przeliczeniu na azotyn sodu oraz od 23 mg/kg do 48 mg/kg azotanów w przeliczeniu na azotan sodu. |
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA | |
Termin indeksowy | produkty żywnościowe |
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA | |
Termin indeksowy | produkty mięsne |
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA | |
Termin indeksowy | analiza chemiczna |
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA | |
Termin indeksowy | azotyny |
653 ## - TERMIN INDEKSOWY - FORMA NIEKONTROLOWANA | |
Termin indeksowy | azotany |
710 ## - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO | |
Nazwa ciała zbiorowego lub jednostki geograficznej | KT nr 235 ds. Analizy Żywności |
780 ## - TYTUŁ POPRZEDNI | |
Tytuł | PN-EN 12014-3:2005 (U) |
780 ## - TYTUŁ POPRZEDNI | |
Tytuł | PN-74/A-82114 |
856 ## - LOKALIZACJA I DOSTĘP DO ELEKTRONICZNYCH DOKUMENTÓW ZDALNYCH | |
Link (URL) | http://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=69385 |
Tekst linku | Katalog online BPK |
942 ## - HASŁO DODATKOWE - ELEMENTY(KOHA) | |
Typ dokumentu | Standard |
998 ## - DANE OPRACOWANIA | |
Inicjały katalogującego | eg |
Data | 2007.04.27 |
Wycofany | Status | Uszkodzony | Dostępność | Lokalizacja stała | Lokalizacja bieżąca | Miejsce przechowywania | Data nabycia | Sygnatura | Kod kreskowy | Cena obowiązuje od | Typ dokumentu |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Tylko na miejscu | Biblioteka Politechniki Koszalińskiej | Biblioteka Politechniki Koszalińskiej | Czytelnia BG | 02.02.2013 | PN-EN 12014-3 | PNS7078 | 02.02.2013 | Standard |