MARC details
000 -ETYKIETA REKORDU |
podpole kontrolne o stałej długości |
01488nam a2200421 i 4500 |
001 - NUMER KONTROLNY REKORDU |
pole kontrolne |
44086 |
003 - IDENTYFIKATOR NUMERU KONTROLNEGO REKORDU |
podpole kontrolne |
KOSZ 005 |
005 - DATA OSTATNIEJ MODYFIKACJI REKORDU |
podpole kontrolne |
20200721110828.0 |
008 - POLE O STAŁEJ DŁUGOŚCI - DANE KONTROLNE |
podpole kontrolne o stałej długości |
040901s2004 pl a |001 0 pol |
015 ## - NUMER BIBLIOGRAFII NARODOWEJ |
Numer bibliografii narodowej |
PB 2004/16540 |
020 ## - MIĘDZYNARODOWY ZNORMALIZOWANY NUMER KSIĄŻKI - ISBN |
ISBN |
8320429161 |
040 ## - ŹRÓDŁO KATALOGOWANIA |
Instytucja, która sporządziła opis |
WA N |
Instytucja, która utworzyła rekord |
WA N |
Instytucja, która dokonała modyfikacji |
KOSZ 005/HR |
041 1# - KOD JĘZYKA |
Kod języka tekstu |
pol |
Kod języka oryginału |
eng |
046 ## - DATY KODOWANE |
Pojedyncza data lub początek okresu powstania dzieła lub zbioru dzieł |
2000 |
080 ## - UNIWERSALNA KLASYFIKACJA DZIESIĘTNA - UKD |
UKD |
664 |
080 ## - UNIWERSALNA KLASYFIKACJA DZIESIĘTNA - UKD |
UKD |
577 |
080 ## - UNIWERSALNA KLASYFIKACJA DZIESIĘTNA - UKD |
UKD |
579.6 |
100 1# - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
McHughen, Alan |
Określenie rodzaju współpracy |
Autor |
245 10 - TYTUŁ/ODPOWIEDZIALNOŚĆ |
Tytuł |
Żywność modyfikowana genetycznie : |
Ciąg dalszy tytułu |
poradnik konsumenta / |
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności |
Alan McHughen ; z ang. przeł. Andrzej Babuchowski [et al.]. |
246 1# - WARIANT TYTUŁU |
Treść wyrażenia wprowadzającego |
Tyt. oryg.: |
Tytuł |
Consumer's guide to GM food. |
260 ## - STREFA ADRESU WYDAWNICZEGO |
Miejsce wydania |
Warszawa : |
Nazwa wydawcy/dystrybutora |
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, |
Data publikacji, dystrybucji/powstania dokumentu |
2004. |
300 ## - STREFA OPISU FIZYCZNEGO |
Objętość |
XII, 337, [1] s. : |
Inne cechy fizyczne |
fot., rys., tab. ; |
Rozmiary |
24 cm. |
336 ## - TYP ZAWARTOŚCI |
Źródło (terminu i kodu) |
rdacontent |
Termin opisujący typ zawartości |
Tekst |
Kod określający zawartość |
Tekst |
337 ## - TYP MEDIÓW |
Źródło (terminu i kodu) |
rdamedia |
Tryb odtwarzania |
|
Kod typu mediów |
n |
338 ## - TYP/RODZAJ NOŚNIKA |
Źródło (terminu i kodu) |
rdacarrier |
Hasło opisujące typ nośnika |
Wolumin |
Kod typu nośnika |
nc |
380 ## - FORMA I TYP PUBLIKACJI |
Forma i typ publikacji |
Książki |
388 ## - CZAS POWSTANIA |
Czas powstania |
1901-2000 |
388 ## - CZAS POWSTANIA |
Czas powstania |
2001- |
490 1# - STREFA SERII I DOKUMENTU WIELOCZĘŚCIOWEGO - FORMA NIE DO WYSZUKIWANIA |
Tytuł i oznaczenie odpowiedzialności serii |
Żywność, Jakość, Technologia. |
500 ## - UWAGI OGÓLNE |
Tekst uwagi |
Tyt. oryg.: A consumer's guide to GM food, 2000. |
504 ## - UWAGA DOTYCZACA BIBLIOGRAFII |
Informacje o bibliografii |
Bibliogr. s. 322. Indeks. |
650 #4 - HASŁO PRZEDMIOTOWE W FORMIE NAZWY OGÓLNEJ LUB JEDNOSTKOWEJ |
Nazwa ogólna lub geograficzna |
Żywność transgeniczna |
700 1# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA OSOBOWA |
Nazwa osobowa |
Babuchowski, Andrzej |
Określenie związku między hasłem a opisywanym materiałem |
Tłumaczenie |
710 2# - HASŁO DODATKOWE - NAZWA CIAŁA ZBIOROWEGO |
Nazwa ciała zbiorowego lub jednostki geograficznej |
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne |
Kod określenia powiązania |
pbl. |
830 #0 - HASŁO DODATKOWE SERII LUB DOKUMENTU WIELOCZĘŚCIOWEGO - TYTUŁ UJEDNOLICONY |
Tytuł ujednolicony |
Żywność, Jakość, Technologia |
856 ## - LOKALIZACJA I DOSTĘP DO ELEKTRONICZNYCH DOKUMENTÓW ZDALNYCH |
Link (URL) |
http://koha.tu.koszalin.pl/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=44086 |
Tekst linku |
Katalog online BPK |
942 ## - HASŁO DODATKOWE - ELEMENTY(KOHA) |
Schemat klasyfikacji |
Uniwersalna Klasyfikacja Dziesiętna |
Typ dokumentu |
Book |