BPK logo

Biblioteka

Politechniki Koszalińskiej

Żywność pochodzenia roślinnego : metody oznaczania wielu pozostałości pestycydów za pomocą chromatografii gazowej. Cz. 3, Oznaczanie i badania potwierdzające.

Żywność pochodzenia roślinnego : metody oznaczania wielu pozostałości pestycydów za pomocą chromatografii gazowej. Cz. 3, Oznaczanie i badania potwierdzające. - Zatwierdzono: 2009.11.06 - Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2009.


PN-EN 12393-3:2009

Wprowadza: EN 12393-3:2008 Zastępuje: PN-EN 12393-3:2008

Podano wskazówki do kilku zalecanych technik oznaczania pozostałości pestycydów w żywności pochodzenia roślinnego oraz do badań potwierdzających. Potwierdza się tożsamość każdej wykrytej pozostałości pestycydów, szczególnie w przypadkach podejrzenia przekroczenia najwyższej dopuszczalnej pozostałości.

produkty żywnościowe żywność pochodzenia roślinnego pestycydy metoda chromatografii gazowej
© 2023 Biblioteka Politechniki Koszalińskiej :: KOHA