Żywność pochodzenia roślinnego : metody oznaczania wielu pozostałości pestycydów za pomocą chromatografii gazowej. Cz. 3, Oznaczanie i badania potwierdzające.
Żywność pochodzenia roślinnego : metody oznaczania wielu pozostałości pestycydów za pomocą chromatografii gazowej. Cz. 3, Oznaczanie i badania potwierdzające.
- Zatwierdzono: 2009.11.06
- Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2009.
PN-EN 12393-3:2009
Wprowadza: EN 12393-3:2008 Zastępuje: PN-EN 12393-3:2008
Podano wskazówki do kilku zalecanych technik oznaczania pozostałości pestycydów w żywności pochodzenia roślinnego oraz do badań potwierdzających. Potwierdza się tożsamość każdej wykrytej pozostałości pestycydów, szczególnie w przypadkach podejrzenia przekroczenia najwyższej dopuszczalnej pozostałości.
produkty żywnościowe żywność pochodzenia roślinnego pestycydy metoda chromatografii gazowej
PN-EN 12393-3:2009
Wprowadza: EN 12393-3:2008 Zastępuje: PN-EN 12393-3:2008
Podano wskazówki do kilku zalecanych technik oznaczania pozostałości pestycydów w żywności pochodzenia roślinnego oraz do badań potwierdzających. Potwierdza się tożsamość każdej wykrytej pozostałości pestycydów, szczególnie w przypadkach podejrzenia przekroczenia najwyższej dopuszczalnej pozostałości.
produkty żywnościowe żywność pochodzenia roślinnego pestycydy metoda chromatografii gazowej